Follow REMON

New season

sobota 9. května 2015



Co obléct tuhle sezónu? Několik tipů, kterými rozhodně nešlápnete vedle.


Na začátku sezóny se mi pořád stávalo to, že jsem si říkala, že letošní jarní/letní sezóna nebude za moc stát. Postupně jsem si ji naprosto zamilovala, vlastně už dlouho se mi nestalo, že by se mi kolekce líbili tolik, jak právě teď. Každoroční klasika v podobě celobílých outfitů, proužků, květinových vzorů či námořnický modrý zůstává a asi nikoho nepřekvapí, naopak některé jsou pro mě příjemnou změnou. Přidávám několik tipů na kousky, do kterých se na tohle léto vyplatí investovat nebo je po několika letech oprášit a znovu začít nosit.

°
At the beginning of this season I wasn't really sure with all the clothes in stores, I felt like there will be nothing special this spring/summer. Few weeks later I totally fell in love with it, actually I think that this season is the best for a long time. I guess everybody knows these summer evergreens like all white everything outfits, stripes, floral motives or navy blue, but then there are some trends which will refresh our wardrobes. Here are some tips of trends I like most. I think it's worth it to buy some of them or just find them in wardrobe and start to wear them again.


Něco červeného | Something red



Bundu, šaty, sukně, ... Poskládat jednoduché outfity, kdy nebude v hlavní roli nějaký kus oblečení, ale barva. Klidně vyzkoušet více červených kousků dohromady například červený oblek s nějakým jednoduchým topem.

Jacket, dress, skirt, ... Create simple outfits, don't focus on pieces focus on colour. You can try to match more red pieces together for example suit with simple top.

White boho





























Když jsem podobné kousky tuhle sezónu uviděla poprvé, měla jsem zpočátku trochu problém s pojmenováním. Nakonec jsem to pojala jako mix mezi folklórním a boho. Hrubější a vzdušné materiály s "perforací" Nejedná se o klasické krajky, jako vídáme běžně, vypadá to spíš jako háčkování. Výborně vypadají kombinace s jeanami, khaki šortkami nebo jen tak samotné.

When I saw these types of clothes for a first time I had a little problems with designation of this trend. I guess it's kinda mix of folk and boho style. Rough but really light material with perforation. I don't think it's typical lace but it reminds me of crochet. You can perfectly combine it with jeans or khaki shorts.

Když kostka tak gingham | Checked as gingham

S kostkama to není úplně snadný, i já mám problém rozpoznat všechny druhy. Tahle je v postatě uplně přesně ta, kterou si představíte na chalupách jako závěsy nebo prostírání. A co s tím? Třeba takový šaty udělají maximální efekt i s teniskama nebo běžeckýma botama.

It's not really easy with checked materials, even I have problems to recognize all the types. This one is exactly the type which you can see in cottages as placemats or hangings. So what can you do with it? Dresses with this pattern can look fabulous even when you gonna wear them with sneakers or running shoes.

Hippie

Volný, dlouhý, barevný! A je jedno, jestli se jedná o halenku, šaty či sukni. Ideálně hledejte s paisley vzorem. 

Long, light, coloured! It doesn't matter if you wear blouse, dress or skirt. Just try to find it with paisley pattern.

Ve vojenský zelený | Military green 

Khaki bývá většinou záležitostá chladnějších měsíců. Zkuste ale vyměnit zimní parku za tu letní. Jde to naprosto jednoduše, skvěle vypadá například v kombinaci s bílým bavlněným tričkem. Já osobně bych kombinovala například se světle modrou halenkou a maxisukní.

Military green is typical for colder months. So just try to exchange the winter parka for summer one. It's really simple and it looks really good in combination with white cotton t-shirt. My favourite combo is with blouse in light blue colour and maxi skirt.

Třásně | Fringes
Běžně se s třásněma setkáváme například na kabelkách nebo na botech. Jednou za pár let se jako jeden z hlavních letních trendů objeví třásně, a to v jakýkoliv míře a na jakémkoliv kousku oblečení. Já osobně už dlouho koukám, po nějaké pěkné vestičce, ale takové šaty s třásněma v kombinaci s koženou bundou vůbec nejsou k zahození.

You can normally see shoes or bags with fringes. Usually once in few years there is a trend of fringes! It doesn't matter on quantity or on which type of clothes it is. I really want to find some nice vest with fringes. When you find some dress, you can easily combine it with leather jacket, it will look really good.


Košile jako šaty | Shirt as a dress
Košile patří mezi evergreeny. Tohle léto je však načase sáhnout po trochu delší! Do půli stehen či ke kolenům, to už je na vás. Sáhnout můžete i po košili svého přítele, drobné detaily jako vyhrnuté rukávy tomu dodají ten správný šmrnc. Kombinovala bych především s podpatkama, a je jedno jakýma.

Shirt is an evergreen. Try to find a longer one for this summer, it's up to you what length you want to wear. Another option is to take your boyfriends shirt and work on details, for example roll up your sleeves. Best combination is with high heels and it doesn't matter which type it is.

Semiš | Suede
Semiš mě letos taky hodně zaujal, je pravda, že to není jeden z těch nejpraktičtějších materiálů, které si na léto dokážu představit. Když ale počkáte do těch míň horkých dnů a sáhnete například po sukni, budete za hvězdu!

I really like the trend of suede. I know it's not really practical to wear it during summer. Just try to wait when the days are bit cooler and you'll shine in suede skirt!


Lacláče | Overalls
Už tu byly loni a jsou tu i letos. Kousek, který můžete nosit k teniskám, ale zároveň je vhodným výběrem topu (transparentní nebo barevná halenka) a lodiček. Z jednoho kusu tak vytvoříte dva naprosto odlišné modely.

We could see the trend of overalls also last year. You can wear it with sneaker, but they also look really good with some transparent or coloured top and pumps. This is perfect example how you can create two different outfits by using overalls. 

Žlutá | Yellow
Protože každý rok, je jedna výrazná barva, která kraluje sezóně. Letos je to žlutá! Kde ji použijete je naprosto na vás, můžete vsadit na celožlutý outfit, nebo si můžete pohrát s barvou kabelky či šperků. Za mě určitě vedou žluté kalhoty, které můžete kombinovat decentně nebo se odvázat a vrhnout se do pořádný kombinace křiklavých barev.

There is one colour which is really popular every year. Yellow is the queen of colours for this summer. It's up to you how you gonna wear it. You can try yellow outfit or just find a good bag or jewellery. My favourites are yellow trousers. You can make really simple outfit or make something really wild when you will combine it with another bright colours. 

Pictures: www.pinterest.com

1 komentář:

  1. Téměř všechno se mi líbí :) Hlavně ta červená a třásně. Žluté jsem ještě na chuť nepřišla, navíc mi přijde, že mi jako blondýně ani moc nesluší.
    www.hollychicc.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat